5 velikih svetskih inženjerskih podviga

5 velikih svetskih inženjerskih podviga
Photo credit: ustung / Flickr

Širom sveta postoji mnogo inženjerskih podviga koji ljude ostave u u potpunom čudu. Od Ostrva palmi u Dubaiju, sagrađenih od ostrva napravljenih od kamena i peska, do ovalnog staklenog prstena iznad Velikog kanjona. Ima samo nekoliko sjajnih građevina širom sveta, a ovo su najveći svetski inženjerski podvizi koje vredi spomenuti.

Ostrva palmi, Dubai

Izgradnja Ostrva palmi u Dubaiju je završena 24. septembra 2008. i sačinjeni su od oko 100 miliona kubnih metara peska i kamena. Pre izgradnje, ukupno je 210 miliona kubnih metara krečnjaka, kamena i peska posuto i postavljeno kako bi ostrvo bilo sagrađeno. Sam spoljni prsten Ostrva palmi je obuhvatao 10 miliona kubnih metara materijala.

Kamenje koje je korišćeno je moralo da bude doneto iz kamenoloma u Ujedinjem Arapskim Emiratima, pri čemu je ukupno bilo 16 kamenoloma. Ukupan materijal korišćen za izgradnju Ostrva palmi bio bi dovoljan da se napravi mali zid koji bi mogao da obmota zemljinu kuglu 3 puta.

Burž Kalifa, Dubai

Završen je 4. januara 2010. i pored toga što je najviša zgrada na svetu sa 828 m, ona je i najviša slobodnostojeća zgrada. Postojale su mnoge prepreke prilikom dizajna i izgradnje ove zgrade, od kojih su jaki vetrovi bili jedna. Usled problema sa jakim vetrovima, građevina je prošla više od 40 testova na aerotunele. Pored zgrade, ovi testovi su vršeni i nad kranovima koji su korišćeni tokom gradnje.

Nebeska staza, Veliki kanjon

Nebeska staza je u obliku konjske potkovice i sagrađena je 28. marta 2007 na osnovu ideje Dejvida Džina, biznismena iz Las Vegasa, koji je projekat prethodno razmotrio sa plemenom Hualapai. Zamišljao je stazu od stakla koja se svojim polukrugom prostire nad Velikim kanjonom.

Nebeska staza može da podnese masu od 33.205 t, što je ekvivalent 71 potpuno natovarenom avionu 747. Staza je 1.219 m iznad reke Kolorado i u produžetku litice je dugačka 21 m. Iskorišćeno je 38 t stakla za gradnju, zajedno sa 450 t čelika. Čitava građevina je na mestu konstruisana, pri tome je za bušenje od početka do kraja projekta bilo potrebno više od 1 godine.

Mijo vijadukt, Francuska

Mijo vijadukt je završen 16. decembra 2004 i predstavlja najviši drumski most u celoj Evropi. Vijadukt je na visini 270 m iznad reke Tarn i predstavlja najviši most na svetu. Kako vijadukt ima sa svojim stubovima 342 m samim tim je viši od Ajfelove kule. Vijadukt omogućava prolaz između Pariza i Španije i smanjuje zakrčenje puta. Životni vek mu je 120 godina i izgradnja je koštala 320 miliona evra.

Kansai aerodrom, Osaka, Japan

Kansai aerodrom u Osaki je završen 1994. i koštao je 20 milijardi dolara. Bio je prvi aerodrom koji je sagrađen na veštački napravljenom ostrvu. Kako je Osaka bila jedan od najnaseljenijih gradova u Japanu, potreban joj je bio novi aerodrom, pa su inženjeri pronašli rešenje tako što su napravili ostrvo veličine 4 x 2,5 km.

Bilo je potrebno 3 godine i uključeno je bilo više od 10.000 radnika zajedno sa 80 brodova, da iskopaju 21 milion kubnih metara zemlje za ostrvo. To je bio jedan od najskupljih projekata građevinarstva na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Pagoda u Mjanmaru

Pagoda u Mjanmaru

Jedan od najvećih i najspektakularnijih antičkih spomenika u Aziji (Mjanmar, bivša Burma) je prelepa pagoda po imenu Kaku. Ona sadrži više od 2000 pagoda koje su se vekovima gradile na ovoj lokaciji.